tisdag 7 oktober 2008

Störningar!

Ja.. att facebook blivit så stort är nog inte så konstigt, då dem tar till fula knep för att skaffa mer användare..

visst det är lätt att bli medlem, vilket dem vinner otroligt mycket användare på.. men det är inte lika lätt att dra sig ur "communityn", eller att ta bort bilder på sig som man inte vill ha kvar eller la upp av misstag el. dyl.

har hört att dem automatiskt skickar ut en friends inbjudan till alla på ens hotmaillista eller liknande, då man blir medlem, och liknade automatiska friend-hooking mekanismer som man inte är helt medveten om.. vilket jag finner som ganska integritetskränkade, då jag gillar en viss mån av personligt utrymme..

största skälet till att horder av personer går med i facebook verkar vara mest för det sociala tryckets skull.. att vara med.. men vad går sidan ut på egentligen.. sammla på sig så mycket "vänner" som möjligt, tills det inte finns några kvar.. vinner man något socialt pris då eller?

nä jag orkar inte bli involverad i detta tydligen ytliga community som går ut på att skryta över sina "sammlarkort".. bäst att bara rida ut stormen :)



1 kommentar:

MrValross sa...

Facebook snor inte dina mailkontakter... Du måste aktivt klicka för att de ska kunna skicka till alla dina kontakter. Sådeså! :)

Blir förresten lite skevt att heta Int08, låter som en klassblogg som inte är personlig... Gör om gör rätt... ;)